Spelregels

Waar wandelen wij en hoe lang?

Afwisseling is goed voor uw hond en ook leuk voor ons. De ene keer gaan wij naar het strand, dan weer naar het bos of naar een ander waterrijk gebied. Plaatsen waar uw hond in alle vrijheid minimaal een uur kan rennen en dollen met de andere honden uit de roedel. Van ophalen tot thuisbrengen is uw hond twee uur van huis.

Hoeveel honden gaan er mee?

Dat verschilt per groep, wij zorgen voor voldoende individuele aandacht zodat uw hond niets tekort komt. Bovendien kijken wij naar welke honden goed bij elkaar passen. Er gaan nooit meer dan 10 honden per groep mee.

Wordt er nooit geknokt?

Wij houden de honden goed onder appel. Bovendien houden wij rekening met het indeling van de roedels, zodat niet alle dominante honden bij elkaar komen en de wat oudere of rustige honden in een groep zitten. Verder houden we de honden aan de lijn waar we nog niet bekend mee zijn, waardoor we de hond eerst leren kennen. Pas als we de hond goed onder appel hebben laten we hem of haar los. Als er dan toch nog wat gebeurt dan zitten wij er bovenop.

Gaat er nooit een hond alleen aan de wandel?

Nieuwe honden gaan altijd eerst aan de lijn. Tijdens het lopen letten wij goed op hoe uw hond zich gedraagt, hoe zijn lichaamstaal naar de andere honden is en of uw hond luistert naar de commando’s die wij uw hond geven. Als alles goed verloopt kan uw hond lekker los. Honden zijn van nature roedeldieren en zullen instinctief bij de roedel blijven. Een loopse teef, onweer of andere invloeden van buitenaf kunnen echter aanleiding zijn dat een hond de roedel verlaat. Gelukkig komt dit maar zelden voor en reageren we hier alert op.  

Hoe zit het met inentingen, dierenarts en andere zaken?

Elke hond moet ingeënt zijn tegen Parvo, ziekte van Weil en Kennelhoest. Alle inentingen moeten geldig zijn en we zullen u tijdens de intake dan ook vragen naar de papieren. Dit in verband met de andere honden in de roedel, want het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat de honden ziek van elkaar worden. Wij ontsmetten de kooien waarin de honden vervoerd worden wekelijks. Het spreekt voor zich dat uw hond in goede conditie is en geen last heeft van vlooien, teken, oormijt en wormen. Mocht uw hond tijdens het vervoer van en naar huis, of tijdens de wandeling iets overkomen dan zullen wij uw hond onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Deze kosten zijn dan voor uw rekening. Uw hond moet WA-verzekerd zij. Bij de meeste WA-verzekeringen zit dat er automatisch bij.

Hoe zit het met vakanties en afzeggen?

Afzeggen doet u minimaal één werkdag van tevoren. Dit kunt u doen via sms of WhatsApp. In geval van ziekte of ongeval aan onze kant doen wij onze uiterste best om de wandelingen toch door te laten gaan. Mocht dit door omstandigheden niet lukken geven wij dit tijdig aan u door.
Natuurlijk gaat u ook wel eens met vakantie. U begrijpt dat in verband met onze planningen wij dit een maand van te voren willen weten. Let op: Bij een weeralarm lopen wij niet. Als de weersomstandigheden gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw hond, zoals bij een lange periode van hoge temperaturen, kunnen wij besluiten de wandeling niet door te laten gaan (dit ter bescherming van uw hond).